Wedstrijdverslagen afgelopen week

Wedstrijdverslagen afgelopen week

Zoals aangegeven in de Stennis willen we jullie meer op de hoogte houden van het wel en wee van onze competitieteams. Dit weekend kwamen er al verslagen van de Dames 1 en ons jeugdteam online, maar dit zijn natuurlijk niet onze enige teams.

Zaterdag 2

1 juni
Het zaterdagteam trad thuis tegen GLTB aan in een allesbehalve originele setting. Alleen Machiel en Yvonne deden mee van het oorspronkelijke team, dat verder werd aangevuld met Peter, Christine (H.) en Jonathan. Yvonne wist haar single te winnen, waar Peter hem helaas verloor. De mix-dubbel met Christine en Jonathan werd, na matchpoint tegen, binnengesleept in de supertiebreak, waardoor nog slechts één punt nodig was voor de dagwinst. De herendubbel verloor helaas de supertiebreak, maar de dames wisten hun wedstrijd en daarmee het winnende punt binnen te halen! Een mooie 3-2 overwinning én een mooi bruin kleurtje was het resultaat van de dag.

25 mei
Zaterdag 25 mei moesten wij om half drie op de ACLO zijn voor de wedstrijd tegen koploper Veracket 6. Het bleken allemaal bekenden te zijn. We hadden al zeker 2 keer eerder tegen deze studenten gespeeld. Daar waar wij ons ingesteld hadden op lang wachten voordat de 1e partij gespeeld kon worden, viel dat reuze mee! We hadden niet eens tijd om rustig te genieten van de heerlijke taart gemaakt door Aniek! Met een heerlijk zonnetje werden de wedstrijden gespeeld. Jonathan won overtuigend zijn enkel. De herendubbel werd ook gewonnen in de supertiebreak met 10-6. Dit was een zwaar bevochten overwinning. Maar toch heel mooi dat Jonathan en Machiel aan het langste eind trokken, nadat zij een voorsprong van 4-1 in de 2e set uit handen gegeven hadden.De overige partijen, DE, DD en GD, werden gewonnen door Veracket. De eindstand was dus 3-2. Toch gingen wij na vele pitchers bier voldaan naar huis. 

Woensdagavond 1

Afgelopen najaar hebben Wim, Christine, Peter en Marte een knappe prestatie neergezet door kampioen te worden in de 8/9-competitie. Reden genoeg om het nu in de woensdagavondcompetitie te proberen. De goede sfeer is meegenomen, de resultaten helaas niet. In Zuidlaren werd met 1-3 verloren, door onder meer twee supertiebreaks. In Veendam werd het een week later 4-0. Afgelopen woensdag deden Henk (K.) en Ineke (G.) mee. De heren wonnen, onder meer door in de tweede set een 2-5 achterstand om te buigen in een 7-5 setwinst. De dames waren niet opgewassen tegen hun tegenstanders met speelsterkte 6 en 7. Ook de twee mix-wedstrijden werden helaas verloren. Deze week wacht de volgende uitdaging, in Assen tegen Hertenkamp.

Woensdagavond 2

Het tweede team dat meedoet aan de woensdagavondcompetitie (Sanne, Mariet, Sandra, Teun en Jonathan) weet zeer consistent te presteren door iedere week 2-2 op het bord te laten verschijnen. Afgelopen woensdag gebeurde dit in Glimmen door het winnen van de herendubbel en één van beide mixen, waar de andere mix en de vrouwendubbel helaas verloren gingen. Met name het verlies van de mix was zuur, aangezien twee matchpoints onbenut bleven. Ondanks de vele opgelopen muggenbulten was ook dit echter weer een gezellige avond, die de komende drie weken nog navolging zal krijgen.